Cal Tarrida
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Camí de Gallardes. Al nord-oest del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí de Bellprat, agafar el trencall a la dreta cap a Cal Tarrida just davant de Cal Minguet
  527

  Coordenades:

  41.55842
  1.48397
  373580
  4601860
  Número de fitxa
  08226 - 336
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Any
  1840
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000401600CG70A0001MJ
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Cal Tarrida és una antiga masoveria depenen del Mas Gallardes. L'edifici ha estat reformat recentment conservant l'estructura i obertures originals. De planta rectangular esta construït amb un volum principal i dos annexes. Consta de planta baixa i primer pis amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. La façana principal, orientada a migdia, té una portal d'accés i dues finestres a la planta baixa i tres finestres al pis, totes amb llinda de fusta. Davant d'aquesta façana, hi ha un espai enjardinat tancat per un mur de pedra vista tipus baluard, amb una porta a d'accés a l'extrem est. A la façana de ponent se li adossa un annex amb una finestra amb llinda de fusta encarada a la paret sud i a la banda nord s'hi obra un espai de porxo amb la coberta a una aigua. A la façana de llevant, se li adossa un segon cos de planta baixa amb una finestra amb llinda de fusta i a l'alçada del pis s'hi obra una zona de terrassa. Darrera la casa, hi ha un espai de jardí encerclat per una tanca. El tractament dels murs és de pedra vista lligada amb argamassa.

  Cal Tarrida documentada a mitjans del segle XIX havia estat una antiga masoveria del Mas Gallardes, tot i que el cognom Tarrida a Tous apareix documentat al segle XVIII.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.
  AAVV. (2003): Tous, mil anys d'història. Publicaions de l'Abadia de Montserrat 1981.Editorial Claret, Sau.