Ca la Tecla
Sant Martí de Tous

Obaga del Pedró-Comadís. A l'oest del nucli urbà.
    a un grup de cases

Enderrocada
    Núria Cabañas

Ca la Tecla és una casa edificada l'any 1894, segons la data gravada a la dovella central de la porta d'accés. És un edifici de planta quadrada amb la coberta enderrocada tancada per un baluard de pedra. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis, orientat a llevant, s'hi obra el portal d'accés d'arc carpanell adovellat amb una finestra a la banda esquerra del portal. Al primer pis s'hi obren dues finestres amb llinda de fusta i al nivell de les golfes dues finestres de petites dimensions. Adossat a la façana nord hi ha un cos annexa amb una finestra amb llinda de fusta a la part superior, espai que correspondria a l'estable dels animals. A la banda sud, hi ha les restes d'un cos annex totalment enderrocat. A la façana de migdia s'hi obren dues finestres amb llinda de fusta, a l'alçada del primer pis i golfes. Entre mig d'aquestes es conserva un rellotge de sol.El parament dels murs és de pedra i argamassa.

Cal Comadís era la casa de l'amo i fou la primera en edificar-se de les quatre cases que formen el nucli de Comadís, situades a poca distància entre si. Sembla ser que els fills es van fer una casa per cadascú a finals del segle XIX: Ca l'Isidre, Ca la Tecla i Cal Salvador, prop de la casa gran i de les terres que treballaven.