Cal Saperes
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Sant Mateu de Bages
    Emplaçament
    Ctra. BV-3003, al km 11,5 camí S-W fins Figuera, a la bassa camí S fins cal Bescompte i seguir 600 m
    771

41.80342
    1.68974
    391153
    4628780
    08229 - 144
    En estat de ruïna avançat.
    08229A003000240000MM
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès que es troba en estat de ruïna, emplaçada en un petit altiplà vora els Clots de Muntaner. Es tracta d'una casa de dimensions mitjanes, de planta irregular. En l'estat actual, força derruïda, és difícil fer-se una idea de devia ser aquesta construcció, que aparentment adopta una forma força atípica. El portal d'entrada sembla insinuar-se a la façana de migdia, al costat d'un petit cos que sobresurt. Els murs són de maçoneria, amb carreus escairats a les cantoneres. La part que s'ha conservat millor és a l'angle nord-est, on els murs s'aixequen encara fins a una alçada d'uns dos metres i on es poden veure les restes d'una finestra emmarcada amb brancals de pedra. A la façana oest té adossada una tina cilíndrica. L'interior de la casa es troba totalment envaït per la vegetació.

Aquesta casa no s'inclou en el Catàleg de masies.

Per la seva tipologia constructiva aquesta casa sembla obra del final del segle XVIII o del XIX.