Cal Salat
Òdena

  Anoia
  Can Bosc (barri de Can Solé)
  Emplaçament
  El jaciment està situat a l'entorn i, potser, en el subsòl de la pròpia finca de Cal Salat.

  Coordenades:

  41.60986
  1.60705
  383936
  4607398
  Número de fitxa
  08143 - 317
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Romà
  Ibèric
  Estat de conservació
  Dolent
  Urbanitzat
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 4776
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08142A00900048
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza i Jordana

  En el marge dret del camí que de cal Mercader mena a cal Salat, i també a sota el petit jardí que hi ha en aquesta casa es recolliren fragments de material arqueològic d'època romana, majoritàriament fragments de teules i dolia, aprofitats com a farciment del marge de contenció del camp que hi ha sobre del camí que ve de Cal Mercader i per tant fora de context.
  A la zona del jardí i del pati d'entrada de Cal Salat es van localitzar alguns bocins informes de ceràmica comuna ibèrica, comunes de cuina i àmfores itàliques, i també dos fragments sense forma de Terra Sigil·lada Hispànica. L'aparició de restes en aquest sector fa pensar que possiblement el nucli del jaciment estigués sota de l'actual casa.

  El jaciment va ser descobert el 1987 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En van localitzar i recollir uns quants trossos de ceràmica romana, que es van dipositar als magatzems de l'Arxiu d'Arqueologia del Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia. En el decurs de la visita vinculada a la redacció de l'Inventari del Patrimoni l'abril del 2012, es van identificar altres materials arqueològics de filiació ibèrica.