Vinya de Cal Futra o A 200 m de la Vinya de Cal Futra
Òdena

a uns 200 metres en direcció NW de la vinya de cal Futra entre els Cups i Can Brunet

Edats dels Metalls
    Inidentificable
    Lluís Pedraza i Jordana

Al lloc conegut com la Vinya de Cal Futra al portar-se a terme la Carta Arqueològica es va documentar un assentament humà de l'edat del Bronze. Van aparèixer en superfície una petita destral polida i uns pocs fragments informes de ceràmica feta a mà. A part, es van recollir dos fons plans de recipients globulars de ceràmica grisa medieval. Cal constatar l'absència de materials de construcció i de restes d'estructures.

El jaciment va ser descobert el 1989 per membres de la Secció Arqueològica del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). El maig de 2012 en l'Inventari del Patrimoni es van identificar uns quants fragments informes de ceràmica grisa medieval a prop dels marges que delimitaven les feixes de les plantacions de vinya.