Cal Sagrera
La Llacuna

Dr. Trueta/Carretera Igualada

Juan Garcia Targa

Construcció formada per dos estructures de forma rectangular, fetes amb pedra, sostre a doble vessant amb cobertura de teules corbes, arrebossats amb pintura rosa al marc de les finestres i la totalitat de l'estructura a l'habitatge. Actualment la construcció més gran és el restaurant Ca la Maria amb taules a la planta baixa i taules i decoració amb elements industrials de filatura a la part superior. El sostre es sustentat per bigues de fusta.

Segons informacions facilitades per ambdues persones, l'edifici és de 1911 i funcionà com a Sala de Balls i Bar fins 1930. Posteriorment, fins la Guerra Civil va servir com a escoles durant l' hivern i casa de colònies a l'estiu. Des de 1920 es documenta activitat tèxtil de peces de punt anglès. Amb posterioritat a la G.Civil i fins a mitjans dels any 90 del segle XX fa servir com a fàbrica de teixits. A la part alta de l'establiment actual, es conserven algunes de les màquines utilitzades, restes de mobiliari, restes de pintura a les parets (del període en el que es feia servir com a lloc de representació teatral), etc.

Agraïm la comunicació personal del Sr. Josep Maria Gumà (propietari) i Sr. Jordi Salda (arrendatari del local)