Cal Roquera
Casserres

Camí de Cardona, al costat de Cal Gep

Jordi Montlló Bolart

Antiga masoveria de planta gairebé quadrada que consta de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia, Una de les ampliacions més notables fou, precisament, l'aixecament de la sota coberta. L'estructura bàsica de pedra es conserva, rejuntada amb morter i arrebossada i pintada de color beix, mentre que l'ampliació es realitzà amb totxana. Destaca la pedra vista del parament de la façana de llevant i els carreus cantoners en planta baixa i pis, ja que la cantonera de la segona planta és amb rajols. Conserva la llinda de fusta de l'entrada principal.
    Adossats a la façana oriental de la masia hi ha les antigues corts de porcs reformades, amb estructura de pedra, arrebossades i pintades com la casa, així com bigues de formigó. Més
    al nord hi ha un porxo amb la mateixa estructura.

L'actual propietari de Cal Gep, ens explica que el seu besavi, que venia de l'Espunyola, va comprar la finca, que llavors comprenia la casa de Cal Roquera i Cal Gep. Actualment cada casa té un propietari diferent de la mateixa família.
    La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Roquera".