Cal Rectoret
Campins

Drecera de Sant Celoni, 9

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta quadrangular i tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. A la façana de sol ixent s'hi ha adossat un cos modern de dos nivells d'alçat i coberta a una sola vessant que fa el desaiguat al lateral. Al centre del frontis hi ha el portal d'accés, d'arc pla arrebossat, com ho són la resta d'obertures. A l'eix central, sobre la finestra, hi ha pintat un rellotge de sol. A la façana posterior les obertures són de les mateixes característiques, excepte el portal d'arc escarser. Davant la casa hi ha una era circular encaironada, així com una antiga pallissa, que consta d'un portal amb llinda de fusta i un finestral ceràmic, sobre el qual hi ha la corriola. Dins la finca hi ha diversos volums aïllats de nova construcció, trobant-se tot l'espai enjardinat.

La primera referència documental de Cal Rectoret és de l'any 1851, quan hi residia la família Renau. La casa podria correspondre's amb Can Renau de les Brugues, documentada de l'any 1788. Després de la Guerra Civil, Joan Montasell va comparar la casa, passant a mans de Pere Camps uns anys més tard. L'any 1962 la van adquirir els Sentís, que n'han mantingut la propietat fins als nostres dies.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.