Cal Pujolet
Marganell

Al Nord Est del terme de Marganell
    Des de Castellbell per la carretera BV-1123 és la segona casa a mà dreta després trencall el Casot

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret- KuanUm

Masia que es troba en una zona agrícola, davant de la carretera de Castellbell a Marganell. És de planta baixa, pis i golfes amb la coberta a dos vessants que desaigüen a la façana principal i posterior. La masia que veiem actualment és fruit de successives ampliacions amb cossos de la mateixa alçada i característiques, constituint un edifici de quatre crugies. La façana principal s'organitza segons vuit eixos d'obertures; a la planta baixa hi ha dos portals de pedra carejada i llinda plana, i tres obertures arrebossades de factura moderna; al primer pis hi ha quatre finestrals de pedra carejada amb balcó - alguns d'ells amb la llinda datada- amb tres finestres de pedra carejada intercalades; sobre d'aquests, a les golfes, hi ha quatre finestres i dos finestrals de pedra carejada, i una finestra arrebossada. Des d'un dels finestrals del primer pis hi ha accés -a través d'un petit pont situat perpendicularment a la façana principal- a un volum que a la planta baixa té pòrtics d'arc de mig punt adovellat, i al pis superior està obert a dues bandes amb galeries horitzontals de quatre pòrtics d'arc de mig punt arrebossats. També es pot accedir al finestral i al pont a través d'unes escales que es troben adossades a la façana principal. A la resta de façanes hi ha finestres de pedra carejada i d'altres d'arrebossades de factura moderna. A la façana de gregal s'hi ha adossat, també recentment, un cos de planta baixa amb una terrassa transitable a la part superior. A l'interior, es conserven els sostres amb volta de pedra a la planta baixa i de cairats de fusta als pisos superiors. El paviment de la planta baixa és de llosa, mentre als altres pisos s'ha canviat la tova original per gres modern. A la planta baixa hi queden les restes de dues tines circulars encaironades. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc.

Davant la façana de gregal hi ha un edifici modern, que és on es produeix el mató que després es ven a Montserrat.

Antigament, el camí que anava a Marganell passava per sota el pont.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.