Cal Josepó
Marganell

A prop del Raval del Cisó
    Des de la ctra. BV-1123 cal seguir el primer camí a la dreta després del Raval del Cisó

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - KuanUm

Masia que es troba situada en un marge davant la riera de Marganell. És de planta baixa, pis i golfes amb la coberta a dos vessants que desaigüen a la façana principal i posterior. La façana principal, orientada a sol ixent, té en un extrem el portal de pedra carejada i llinda plana, i sobre d'aquest hi ha una finestra de pedra carejada a cada pis, trobant-se la del primer pis inscrita amb l'any "1771". La resta de la façana principal, a la planta baixa i al primer pis, està tapada per un cos annex afegit, de dos nivells d'alçat i que es troba obert per migdia a l'altura del primer pis. La façana de migdia té quatre obertures distribuïdes de forma aleatòria; dues són de pedra carejada, una d'arrebossada i una altra en forma de portal fet amb pedra sense carejar amb llinda a plec de llibre. Aquest portal es troba situat a l'alçada del primer pis, pel que probablement hi havia hagut una escala per a accedir-hi (o bé pot tractar-se d'un finestral ampliat). A la façana de ponent hi ha adossats dos cossos més que segueixen el pendent de la vessant del volum principal; el primer té tres nivells d'alçat, trobant-se obert al superior, pel que és visible que s'han substituït les bigues originals per d'altres de formigó; l'altre cos es troba enretirat respecte la façana de migdia i té dos nivells d'alçat. Aquest últim consta d'un petit portal orientat a migdia, i a ponent té dues obertures de pedra carejada. La façana posterior, al trobar-se construïda aprofitant el desnivell del terreny, tan sols presenta dos nivells d'alçat, i té poques obertures, fetes de pedra sense carejar. L'acabat exterior és de carreus poc escairats de petites i mitjanes dimensions, excepte a les cantonades, on són més grans i es troben més ben escairats. Especialment a la façana posterior, hi ha restes de l'arrebossat original.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.