Cal Pessetero
Castellfollit del Boix

Camps de Regordosa. Oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí de Can Prat seguir pel camí del Portell del Grau. A la bifurcació de camins seguir pel camí del Pla del Servitge, just en aquest punt la zona boscosa de l’esquerra.
    676

41.66407
    1.64636
    387306
    4613364
    08059 - 143
    Neolític
    -3500/ -2500
    Cobert de vegetació i una de les sepultures no s'ha localitzat
    1476
    Científic/Cultural
    08058A003000830000PQ
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La necròpolis de Cal Pessetero es troba situada en una zona boscosa. Es tracta d’un conjunt de sepulcres de fossa del neolític mitjà del tipus cista. Les fosses, de planta rectangular, estan revestides per lloses planes. L’excavació de la fossa 2 (excavada l’any 1956) va permetre recuperar un vas de forma globular i carena alta amb fons convex corresponent a la forma 21 de Muñoz. També es van localitzar dos micròlits de sílex, quatre petxines de pecten perforades i un mol·lusc fòssil en el garbellat posterior.

Només s’han identificat dos dels tres sepulcres de fossa.

Entorn la dècada de 1930 el Centre Excursionista de Manresa va dur a terme l’excavació de dos sepulcres  i l’any 1965 membres de la Unió Excursionista de Catalunya - Centre d'Estudis Comarcals d'lgualada (UEC-CECI) van dur a terme l’excavació d’una tercera sepultura.

DAURA, A; GALOBART, J; PIÑERO, J. (1995): L’arqueologia al Bages. Centre d’Estudis del Bages. Manresa. 15

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.