Cal Pere Saumell
Font-rubí

Barri de l'Alzinar, 61
    Seguint uns 200 m el camí que s'obre a ponent uns 700 m després del nucli urbà de l'Alzinar

Miquel Gea i Bullich

Habitatge de planta rectangular amb coberta de teula àrab de dos aiguavessos i carener perpendicular a la façana principal, que s'obre a llevant (E/SE). L'edifici compta amb planta baixa i dues plantes pis. Les obertures de la façana principal estan disposades de forma ordenada però no simètrica. Totes són allindades a excepció d'una finestra situada a la planta primera i que compta amb arc escarser. Aquesta finestra és de dimensions considerables i, molt possiblement, havia funcionat com a porta elevada per a càrrega d'un paller o similar.
    Les característiques arquitectòniques de l'edifici fan pensar en una cronologia constructiva d'entre finals del segle XIX i principis del segle XX.