Cal Pere
Capolat

Berguedà
    Es troba en la zona de l'antiga parròquia de Sant Andreu de Farners, a la part oriental del municipi de Capolat.
    Al costat dret del camí que porta a la Mesquita.

42.097230293675
    1.7710465192795
    398376
    4661302
    08045 - 101
    Molt arrasat.
    08044A002000190000SD
    Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

El primer que es veu del jaciment és una agrupació de rocs i pedres cobertes de vegetació. Aquesta muntanya de pedres es troba sobre les restes de can Pere.

De les estructures de la casa només es pot identificar una cantonera i part d'un mur molt arrasat. Pels voltants hi ha restes de teules, pedra tosca, calcària, pedra de guix i morter amb guix. Els murs visibles, com ja s'ha dit, estan molt arrasats, i estan formats per blocs de pedra sorrenca i calcària unida amb fang. Tenen uns 55 cm de gruix.

D'aquesta casa en tenim molt poca informació. L'últim nom conegut és el de Cal Pere, però en l'únic document on és esmentada apareix com a cal Miquel. Aquest document és el "registro de las casas de campo de cada Distrito y de los Aforados de Guerra nº 68" (ACBR), redactat l'any 1856.  La falta de més informació fa pensar que probablement és una casa construïda al segle XIX.