Cal Nial
Martorell

Plaça de la Vila, 37

Eclecticisme
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

Edifici entre mitgeres de planta baixa, dos pisos i coberta de teula àrab. Els buits de façana presenten composició simètrica. L'obertura balconera del primer és allindada, ornada per frontó doble i semi pilastres en els muntants amb barana metàl·lica. El segon pis és la part més representativa de l'edifici: tres finestres allindades, geminades per columnes amb capitell ornat i vidres emplomats. El ràfec està format per carteles intercalades per aplacat ceràmic.

El fenomen de l'estiueig va ser més estès a la veïna població de Gelida, tot i així, aquest fenomen també es va donar a Martorell. L'edifici pertanyia a una família de Barcelona que tenia un negoci de descàrrega de vaixells i que varen triar Martorell per tenir-hi una casa d'estiueig. Cal Nial és una de les primeres cases que acull aquest fenomen a Martorell.