Cal Músic
Prats de Lluçanès

Carrer de Sant Pere, 20. Nucli urbà. Prats de Lluçanès.

1714 (segons la data que figura al cadastre)
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Tipològica
    Marta Bertran Armadans - OPC Diputació de Barcelona

Cal Músic es troba situat al carrer Sant Pere, just al costat de Cal Baumer. Es tracta d’un edifici entre mitgeres de proporcions rectangulars. S'estructura en planta baixa i dues plantes superiors. La coberta és a dues aigües i té el carener disposat paral·lelament al carrer sant Pere. L’aparell de la façana està format per pedres petites i de mitjanes dimensions i, emmarcant les diferents obertures, hi ha carreus treballats de mida més gran.

A la planta baixa hi ha la porta principal de fusta (amb petites dues obertures quadrades a la part superior protegides amb reixes de barres rodones). També hi ha una finestra rectangular protegida amb una reixa de ferro de barres rodonesA la primera planta, hi ha una finestra amb balcó a la banda esquerra i, a la dreta, una finestra de dimensions quadrades amb ampit. Al segon pis, hi tenim dues finestres de forma rectangular amb dos balcons d'ampit. Aquestes dues obertures semblen haver estat intervingudes en un moment posterior a la resta de la façana. Coronant la façana, s'hi observa un petit ràfec sustentat per bigues de fusta.

A la façana hi veiem un plafó de ceràmica amb el text següent: “HOSTAL PRINCIPAL. PARRÒQUIA D ST VICENÇ DE LA VILA DE PRATS DE LLUÇANes PARTIT JUcial DE BERGA. AMB LLICÈNCIA PER LLOGAR HABITACIONS A VIATJANS O MATRIMONIS. CAL MUSIC.”

Actualment Cal Músic acull un hostal rural.

Cal Baumer, Cal Músic i Cal Vilardell són tres cases contigües que s'integren dins d'un mateix projecte que inclou un celler (ubicat a Cal Vilardell), un hostal (a Cal Músic) i un espai gastronòmic (Cal Baumer: primer com a restaurant i ara com a establiment de menjar per endur).