Cal Ganxo
Prats de Lluçanès

1856 (inscripció llinda façana)
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Tipològica
    Residencial - productiu
    Marta Bertran Armadans - OPC Diputació de Barcelona

Cal Ganxo és un edifici cantoner, situat entre el carrer Resclosa i el carrer de la Roca d'Ambràs. La façana principal, situada al carrer Resclosa, està realitzada amb aparell de pedra de dimensions mitjanes i s'hi observen carreus treballats de mida més grossa emmarcant les diferents obertures. Aquesta façana està coronada per una coberta a dues aigües, amb el carener disposat paral·lelament al carrer.

L'edifici s'estructura en planta baixa, planta pis i golfes. A la planta baixa s'hi observen dues portes (una més estreta i una altra de doble) i dues finestres (de mides diferents però totes dues de forma quadrada). El primer pis hi ha tres obertures rectangulars, dues integrades en una mateixa balconada i una altra que forma un petit balcó lateral. A la llinda de la finestra d'aquest balcó hi ha la inscripció: 1856. A l’espai de les golfes hi ha tres finestres petites de forma quadrada que segueixen la distribució del pis inferior.

La façana que dona al carrer de la Roca d'Ambràs és arrebossada amb tres petites obertures rectangulars. Per la part posterior se li ha adossat un volum de maó vist, amb funcions de caràcter productiu.