Cal Maurici
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Coaner
    Ctra. BV-3002, al km. 2,5, vora la Torreta, camí en direcció nord uns 200 m.

Catàleg de masies (núm. 143)
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions mitjanes que està emplaçada vora un meandre de la riera de Salo, força a prop de la masia de les Feixes de Coaner. Es tracta d'una edificació de planta quadrada, força regular i aixecada en una sola fase constructiva. Consta de planta baixa més un pis. La façana principal té una disposició simètrica en base a tres eixos d'obertures, amb el portal i un petit balcó a la part central. La majoria d'obertures estan emmarcades amb llindes i brancals de pedra. L'aparell dels murs és fet de maçoneria, actualment a pedra vista. Les façanes laterals pràcticament no tenen finestres, mentre que a la part posterior n'hi trobem algunes de tipologia més senzilla. La casa, que recentment ha estat rehabilitada, conserva íntegrament la tipologia i el volum originari.

Per la seva tipologia constructiva aquesta casa podria ser obra del segle XVIII o principi del XIX. Depenia de la masia de les Feixes de Coaner.