Cal Matxeter
Castellfollit del Boix

El camí que va de la Font de Regordosa a Cal Marquet, a la banda esquerra

s. XX
    Enderrocada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Matxeter és un mas d’època contemporània format pel cos principal i diversos volums auxiliars. El cos principal és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. La façana presenta una composició simètrica a partir de tres eixos. A l’eix central s’obra el portal d’arc rebaixat de maons col·locats a mode de sardinell. Al costat de la porta d’accés hi ha l’any 1920 gravat a l’arrebossat de ciment de la façana. Les finestres són d’arc pla. L’interior conserva la llar de foc encastada a la paret amb les parets pintades en tonalitat ocre amb una sanefa floral. Annexa a llevant hi ha el cos destinat a la botiga i emmagatzematge de farratge. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana d’accés, orientada a llevant, el qual encara conserva l’encanyissat. A la banda de tramuntana hi ha l’edifici de la pallissa, sense coberta, amb un annexa quadrangular on hi ha la tina, de planta circular amb els cairons de revestiment amb l’espai de l’antiga era. Davant la casa principal, a la zona de migjorn hi ha l’edifici destinat a les corralines.