Cal Marcel·lí
Sant Martí de Tous

Obaga Fosca. Al nord-oest del nucli urbà.
    Camí de Bellprat, trencar a la dreta a Cal Minguet.

Núria Cabañas

Cal Marcel·lí és una masia reformada recentment situada al nord-oest del nucli de Sant Martí de Tous. És tracta d'un edifici de planta rectangular amb coberta a doble vessant amb un cos afegit a l'extrem est, de planta quadrada i amb la coberta a una vessant. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis, orientat a migdia, té la porta d'accés d'arc de mig punt de maons amb una finestra amb llinda de fusta al costat esquerra. A l'alçada del primer pis i de les golfes s'hi obren dues finestres per nivell. Adossat aquesta façana, per la banda de llevant hi ha un segon volum, amb una finestra d'arc rebaixat a l'alçada del primer pis i dos finestrals oberts d'arc de mig punt a nivell de golfes. A la façana de ponent, que dona al camí que porta cap a Cal Rosich, s'hi obren tres finestres, una d'elles amb llinda de fusta i s'hi adossa un cos, totalment reformat de pedra vista, amb porta de garatge. El parament està arrebossat amb ciment, a excepció de les cantonades de l'edifici on hi ha la pedra vista i el marc tant de les finestres com de la porta. Davant l'edifici, pel cantó de migdia hi ha un antic annex sense coberta i sense reformar.