Cal Manquet
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Pla de Flix. Al nord del nucli urbà.
  Emplaçament
  Ctra. C-241al km 7 trencar a la dreta i continuar el camí recta fins a Cal Radó
  541

  Coordenades:

  41.57261
  1.51233
  375972
  4603394
  Número de fitxa
  08226 - 304
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08226A002000070000AQ
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Cal Manquet és una masia de finals del segle XIX amb diverses remodelacions. Es troba situada al nord del nucli de Sant Martí de Tous, al disseminat de Flix. Aquesta masia s'hi adossa Cal Rodó. Es un edifici de planta rectangular de planta baixa i primer pis amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Davant la façana principal hi ha un patí tancat per un baluard de pedra amb dues la porta d'accés d'arc rebaixat emmarcades per maons orientades a llevant. La façana principal té l'accés a la planta baixa i diverses obertures emmarcades amb arrebossat. Adossada a la banda dreta hi ha una terrassa de planta rectangular amb barana de maons i ferro que s'hi accedeix des del primer pis. La façana nord presenta tres finestres, dues al pis i una a la planta baixa. Adossat aquesta façana hi ha un annex de planta quadrada amb l'accés a llevant i la coberta a una vessant que actualment es utilitzat com a magatzem. El tractament dels murs és de pedra vista.
  A l'exterior de la masia, davant el baluard, hi ha dos annexes adossats, situats a l'era, de planta rectangular amb coberta a una vessant amb dues portes i una finestra central, corresponent a les antigues pallisses. Només un dels annexes pertany a Cal Manquet.

  També rep el nom de Cal Sons

  Finca construïda al segle XIX i, segons informació cedida per Elisa Vidal fou edificada per un dels fills de Cal Pumpi com a dot juntament amb terres per treballar.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.