Cal Maginet
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Coll de Cal Marquet. Al sud-oest del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí de Tous a Bellprat. Agafar un trencall a l'esquerra direcció Cal Calaf i Cal Maginet, al km 5.9
  639

  Coordenades:

  41.53254
  1.47296
  372611
  4599003
  Número de fitxa
  08226 - 303
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08226A008002230000AT
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Cal Maginet és una antiga masia aïllada utilitzada com a vivenda i una part com a restaurant des de l'any 1985. És un edifici de planta quadrangular construïda amb diversos volums. El volum principal consta de planta baixa, primer pis i segon pis amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. El frontis té la porta principal d'arc de mig punt de maó i una segona porta d'arc pla arrebossat a l'extrem dret i entre les dues una finestra a la planta baixa. Al primer pis hi ha dues finestres, una amb sortida a un balcó amb baranes de ferro amb un rellotge de sol i al segon pis dues finestres. A la façana de llevant hi ha diverses obertures amb una porta d'accés a nivell del segon pis, que s'hi accedeix mitjançant unes escales metàl·liques. A la façana de ponent se li adossa un segon volum amb dues finestres d'arc pla arrebossat i una porta d'accés situada a la façana de ponent a nivell del primer pis que s'hi accedeix mitjançat unes escales de pedra amb dues finestres a dos nivells. Adossat aquest cos, s'hi documenta un tercer volum, de construcció més recent, amb una gran porta de garatge i utilitzat com a magatzem. Davant la façana principal hi ha l'antiga pallissa. El parament dels murs està arrebossat amb ciment tot i que les cantonades son visibles els carreus de pedra ben escairats.

  Masia documentada entorn l'any 1600. Fins al segle XIX eren dues cases annexes, la família del Dalmau i la família dels Gual de Cal Maginet

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.