Cal Marquet
Sant Martí de Tous

Coll de Cal Marquet. Al sud-oest del nucli urbà.
    Camí de Bellprat. Trencar direcció Cal Maginet, i un cop passada el segon trencall a l'esquerra.

Enderrocada
    Núria Cabañas

Cal Marquet és una masia aïllada del segle XIX del nucli disseminat de la Roqueta situat al sud-oest de nucli de Sant Martí de Tous. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal, completament enderrocada. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. Al voltant de l'edifici es conserven algunes annexes com la pallissa, situada just al davant. El parament dels murs és de pedra i argamassa.

Cal Marquet era propietat de la família Còdol d'Igualada; actualment però pertany a una família de Santa Coloma (informació cedida per Elisa Vidal).