Cal Maginet
Marganell

Serra del Florí
    A l'altre costat de la riera del nucli de Marganell

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - KuanUm

Masia que es troba situada enmig d'un pendent situat sobre la riera de Marganell. A causa del desnivell, per la façana posterior té accés directament pel primer pis. És de planta baixa i dos pisos amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. La façana principal, orientada a mestral, consta de diverses obertures de pedra carejada, amb els portals amb llinda de fusta i brancals de pedra carejada. S'hi ha adossat un porxo de dos nivells en un extrem. D'altra banda, adossat entre la façana de gregal i la posterior hi ha un cos que supera en alçada al principal, que té la coberta d'un vessant que desaigua a gregal. En aquesta mateixa façana consta d'un portal i una finestra superior. A la façana de garbí aquest cos té dues finestres d'arc de mig punt ceràmic. Tant aquest cos com la resta de la construcció es troben en gran part coberts de vegetació. L'acabat exterior és de restes de l'arrebossat original.

Només té accés per unes escales que salven el desnivell.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.