Ca l'Estevenó
Marganell

Camp de l'Estevenó
    Per la ctra. BV-1123, just després de la Fassina, seguir el camí de terra, i el 1er a la dreta

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - KuanUm

Edifici que es troba situat sobre un marge, davant la carretera que va al nucli de Marganell i de la masia de La Fassina. És de planta baixa, pis i golfes, i té la coberta a dos vessants que desaigüen a la façana principal i posterior. A la façana principal hi trobem les obertures disposades segons una disposició simètrica. El portal, pintat de color blanc, es troba centrat, i és d'arc de mig punt arrebossat. A banda i banda d'aquest hi ha dues finestres geminades, també arrebossades, com ho són en tot l'edifici. Al primer pis hi ha tres finestrals, dels quals només el central té balcó amb balustrada. A les golfes hi ha dues finestres d'arc de mig punt. La façana de xaloc té a les golfes una terrassa transitable tancada amb balustrada. Aquesta terrassa es prolonga fins a la façana principal, que consta de tres crugies, abarcant tan sols fins a la crugia lateral. Sota la terrassa, a xaloc, hi ha una galeria horitzontal de cinc pòrtics amb pilars ceràmics. A la planta baixa hi ha dues finestres geminades, amb una finestra senzilla intercalada. A la façana posterior es repeteix el mateix esquema compositiu d'obertures de la façana principal, amb l'única diferència que el portal és de llinda plana. Davant la façana de mestral hi ha un cobert d'un nivell de pedra, al qual s'hi ha afegit una part de maó. L'acabat exterior és l'arrebossat original de color terrós. A pocs metres de la façana principal hi ha un pou de planta circular.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.