Ca l'Envetat
Marganell

Serra del Florí
    Per la ctra. BV-1123 venint de Marganell, pel camí de terra que comença abans del Raval del Cisó

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - KuanUm

Masia que es troba construïda a la part baixa d'un talús, de manera que per la façana posterior perd un nivell. És de planta baixa, pis i golfes amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes principal i posterior. El cos adossat que es troba orientat a gregal no es troba alineat amb la façana principal, trobant-se enretirat. Al cos situat al centre hi ha un portal de pedra carejada i llinda plana, sobre del qual, al primer pis i golfes, hi ha una finestra de pedra carejada. A banda i banda dels pisos superiors es reprodueix aquest esquema d'obertures, totes elles de les mateixes característiques. A la planta baixa s'hi obre un altre portal, alineat amb el principal, i de majors dimensions que aquest. Tot i que té forma d'arc de mig punt, queda interromput bruscament en un dels seus brancals, presentant la pedra col·locada a plec de llibre. A la façana de garbí hi ha un portal amb llinda ceràmica a plec de llibre i brancals de pedra, amb una finestra arrebossada i una altra de pedra carejada al costat. Al pis superior n'hi ha una altra de pedra carejada, i dues d'arc de mig punt ceràmic unides amb un pilar central. A la façana de gregal hi ha, seguint un mateix eix compositiu, una finestra de pedra carejada a cada pis. Finalment, a la façana posterior tan sols hi ha una petita finestra de pedra sense carejar. La coberta original ha estat substituïda per una de nova, trobant-se el ràfec rematat amb ciment. L'acabat exterior és la pedra vista, presentant restes de l'arrebossat original a la façana posterior. Els angles cantoners presenten carreus escairats de mitjanes dimensions. Davant la façana principal s'ha salvat el desnivell a partir de terrasses sostingudes amb grans blocs de pedra.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.