Cal Magí del Pati
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Pla de la Pineda. Al nord-est del nucli urbà.
  Emplaçament
  Crta. C-241, al km 4,9 hi ha un trencant a la dreta direcció Cal Querol i Cal Magí de Pati.
  404

  Coordenades:

  41.57088
  1.53781
  378093
  4603166
  Número de fitxa
  08226 - 282
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001907700CG70D0001PZ
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  La casa Cal Magí del Pati es troba situat al nord-est del nucli de Sant Martí de Tous. Segons el cadastre, l'any 1980 va ser objecte de diverses reformes. Es tracta d'una casa aïllada amb un cos principals amb diversos annexes adossats posteriorment. La coberta és a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. A la façana principal, orientada a llevant, s'hi obra la porta d'accés i una petita finestra al costat dret. Tant el primer pis com a les golfes s'hi obren tres finestres sense cap simetria entre elles. A la façana de migdia, a la planta baixa, s'hi obra una segona porta d'accés amb una finestra a cada lateral i a l'alçada del primer pis una finestra central. Aquesta façana se li adossa un annex de planta baixa i primer pis amb quatre obertures i una porta de garatge amb coberta a una vessant. Al costat d'aquest annex n'hi ha dos més, construïts amb totxo emprats com a granja, pallissa i magatzem. A la façana nord del cos principal hi ha un annex amb coberta a una vessant amb escales per accedir al pis. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa i ciment amb les façanes dels cossos annexes revestides

  El mas de Cal Magí del Pati fou edificada al segle XIX per un fill de la família Patí de Tous (informació cedida per Elisa Vidal).

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.