Cal Lladó Nou
Súria

Cererols
    Dalt del Collet de Cererols

BCIL 5203-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Masia de planta rectangular, amb coberta a doble vessant. Les parets exteriors estan fetes de maçoneria irregular i consta en altura de tres pisos i un soterrani. Exteriorment, els pisos estan marcats per un filet recercat de pedra. Les obertures estan adintellades, tret de la porta principal, coberta amb un arc escarser i tres arcs al centre del tercer pis. A la façana principal hi ha la data de 1880. Té diversos annexos com a corts per a bestiar i tines, precisament en una cort hi ha una llinda, reaprofitada, amb la data de "1766". D'entre les tines, destaca una d'exempta que marca el final del barri de la casa, la qual comunica amb el celler soterrani per mig d'un túnel. Existeix una cisterna annexa a la part posterior de la casa amb el brocal coronat amb una estructura de ferro forjat treballada, que serveix per aguantar la corriola. Aquest annex ve datat per una inscripció de l'any 1881.

La casa va ser feta per la família Lladó, per a substituir cal Lladó vell, però, segons informació oral, aquesta casa nova no va arribar a estar mai habitada, ja que no va acabar-se.