Necròpolis de la vinya de cal Sendra
Súria

Camí rural a Cererols
    Planes sota de Cererols en direcció a la riera de Bogadella

No es veuen restes estructurals en superfície
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Es troba al costat del camí antic que baixa des de Cererols fins el Cardener per la riera de Bogadella. A no massa distància del nucli de Cererols i en un camp força pla, hi ha diverses informacions orals que parlen de la troballa de tombes i ossos, així com d'una gerra de ceràmica (BUENO, 2000). Sembla ser que l'avi de cal Sendra va trobar l'olla i se la va endur a casa per confitar olives (informació oral de Francesc Fàbrega, juny 2000). Segons altres informacions, a més, en els marges es veien fragments de formigó i havien aparegut diverses tombes amb coberta a doble vessant (informació oral de Josep Josep Perarnau, juny 2000).

BUENO MORENO, Laura (2000) Necròpolis i sepultures medievals a Súria i rodalies, Treball mecanografiat pel 2n curs de Batxillerat B. Súria. Informació oral de Francesc Fàbrega i Josep Perarnau.