Cal Fusta
Perafita

  Osona
  Sector central del terme municipal
  Emplaçament
  A 900 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 13'650.

  Coordenades:

  42.05292
  2.11648
  426889
  4656029
  Número de fitxa
  08160 - 32
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí, IPA. 23.306
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Promotora Hectometro. c/ Sant Llorenç Desmunts P-B22. 08500. Vic
  Autoria de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  Cal Fusta està situada al nord-est del nucli urbà de Perafita, a l'extrem sud-oest del gran complex de granges que porten el nom de la masia.
  Es tracta d'una masia de reduïdes dimensions, formada per un únic volum de planta baixa i primer pis bastit amb murs de càrrega de maçoneria de pedra amb carreus treballats delimitant les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada amb una finestra a cada costat, ambdues amb l'emmarcament arrebossat. Al primer pis hi ha tres finestres, una emmarcada amb monòlits de pedra treballada, una amb brancals de pedra treballada i llinda de pedra bisellada on hi ha la data de 1860 inscrita i una emmarcada amb pedra treballada.
  La façana oest es troba dominada per un cobert adossat a nivell de planta baixa, bastit amb murs de maçoneria de pedra. Pròpiament a la façana s'observa una finestra emmarcada amb pedra treballada al primer pis.
  La façana nord està dominada per un cos ampliat al volum principal, que conté una finestra emmarcada amb pedra treballada a la planta baixa i dues finestres al primer pis, una de les quals emmarcada amb maó.
  La façana est forma un petit queixal pel cos adossat a la façana nord i no conté cap obertura.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Perafita. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya. 1990.