Hostal Nou Perafita

Osona
Sector central del terme municipal
A 525 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'450.

Coordenades:

42.0492
2.11328
426620
4655619
08160-33
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
XVIII
Bo
Legal
Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
Sí, IPA. 23.310
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 004A00006
Jordi Compte i Marta Homs

L'Hostal Nou està situat en una fondalada al nord-est del nucli urbà de Perafita, pocs metres a l'est del castell.
Es tracta d'un edifici de mitjanes dimensions format per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes, bastit amb murs de maçoneria de pedra completament arrebossats, deixant al descobert els carreus treballats que delimiten les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals i el carener es troba desplaçat del centre de l'edifici, probablement per les ampliacions d'aquest.
La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa dos portals d'arc rebaixat emmarcats amb pedra treballada i dues finestres, una de les quals emmarcada amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha una galeria formada per dues obertures d'arc de mig punt i dos balcons, amb la llinda de pedra treballada vista. A les golfes hi ha dues finestres amb llinda de pedra treballada vista. A banda i banda de la façana hi ha adossades estructures que formen una terrassa a nivell de primer pis.
La façana oest conté únicament dues finestres a nivell de primer pis.
La façana nord conté cinc obertures, dues de les quals a la planta baixa, dues més al primer pis i una a les golfes.
La façana est conté una porta i dues finestres al primer pis, i dues finestres a les golfes amb llinda de pedra treballada vista.

Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Perafita. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya. 1990.