Hostal Nou
Perafita

Sector central del terme municipal
    A 525 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 11'450.

Normes Subsidiàries de Perafita. 1991.
    Jordi Compte i Marta Homs

L'Hostal Nou està situat en una fondalada al nord-est del nucli urbà de Perafita, pocs metres a l'est del castell.
    Es tracta d'un edifici de mitjanes dimensions format per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes, bastit amb murs de maçoneria de pedra completament arrebossats, deixant al descobert els carreus treballats que delimiten les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals i el carener es troba desplaçat del centre de l'edifici, probablement per les ampliacions d'aquest.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa dos portals d'arc rebaixat emmarcats amb pedra treballada i dues finestres, una de les quals emmarcada amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha una galeria formada per dues obertures d'arc de mig punt i dos balcons, amb la llinda de pedra treballada vista. A les golfes hi ha dues finestres amb llinda de pedra treballada vista. A banda i banda de la façana hi ha adossades estructures que formen una terrassa a nivell de primer pis.
    La façana oest conté únicament dues finestres a nivell de primer pis.
    La façana nord conté cinc obertures, dues de les quals a la planta baixa, dues més al primer pis i una a les golfes.
    La façana est conté una porta i dues finestres al primer pis, i dues finestres a les golfes amb llinda de pedra treballada vista.