Cal Font Sant Agustí de Lluçanès

Osona
Nucli urbà de l'Alou
Carrer de l'Alou, 18

Coordenades:

42.0944
2.13122
428156
4660623
08195-86
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
XVIII
Bo
La pedra dels murs que formen els dos cossos té diferent color i mida, la qual cosa denota les reformes fetes tot i conservar l'estructura original.
Inexistent
sí, IPA.30
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 50302DG2680N
Jordi Compte i Marta Homs

Cal Font, coneguda anteriorment com cal Joan, està situada a la banda dreta pujant el carrer de l'Alou, just al capdamunt del carrer quan comença el desnivell.
És un edifici de petites dimensions de planta rectangular que està assentat sobre un desnivell, el mateix de provoca el propi carrer. Està composat per planta baixa i un pis amb teulada de doble vessant i aigües a la façana principal. Els murs són de maçoneria de pedra i presenta cantonades diferenciades.
La façana principal que està orientada a l'oest té una composició simètrica d'eix horitzontal. A la planta baixa es troben dues portes, la de la dreta amb brancals i llinda de pedra picada conté una inscripció i data de 1790. Al primer pis hi ha tres finestres, dues simètriques a l'altura de les portes de la planta baixa emmarcades amb pedra picada, i una de petites dimensions al mig. La finestra de la part dreta presenta un ampit motllurat.
La façana nord presenta dues obertures, una porta a la plana baixa i una finestra al primer pis.

La inscripció de la llinda de la porta és la següent:
JAUME ROCA ME FET
17 90
La casa també és coneguda com a Cal Joan. Els dos topònims són vigents al poble actualment.

Casa situada al costat del camí ramader al nucli de l'Alou sorgit durant el segle XVIII a causa del pas dels ramats transhumants que hi feien parada.

YLLA-CATALÀ, G. Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. Sant Agustí de Lluçanès, 1990