Cal Ferrer Sant Agustí de Lluçanès

Osona
Nucli urbà de l'Alou
Carrer de l'Alou, 23 i 25

Coordenades:

42.09465
2.13107
428144
4660650
08195-83
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
XVIII
Bo
Ha estat restaurada i conserva la façana est de pedra. La resta de façanes estan arrebossades.
Inexistent
sí, IPA. 29
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 50301DG2680N
Jordi Compte i Marta Homs

Cal Ferrer està situada a la banda esquerra pujant el carrer de l'Alou just al capdamunt del carrer on comença el desnivell.
És un edifici de planta rectangular i de mitjanes dimensions que està composat per dos volums incorporant l'antiga casa de can Canal. Els dos volums presenten tres cossos de planta baixa i un pis, amb les teulades a diferent nivell, de doble vessant amb aigües a la façana principal. Les parets estan delimitades per cantonades diferenciades integrades als murs i són de maçoneria de pedra amb ciment.
La façana principal està orientada a l'est i presenta una composició simètrica d'eix horitzontal.
El volum pròpiament de cal Ferrer consta de dos cossos. El cos de la dreta està composat per dues finestres emmarcades amb pedra. El cos de l'esquerra està composat per quatre obertures, tres finestres amb ampit, brancals i llinda de pedra picada, amb la finestra de la planta baixa datada de 1755, i una porta també amb brancals i llinda de pedra on hi ha la data de 1731.
El volum corresponent a l'antiga casa de can Canal presenta dues portes a la planta baixa, una de les quals datada a la seva llinda de l'any 1863 i tres finestres al primer pis amb ampit, brancals i llinda de pedra picada.

Casa situada al costat del camí ramader al nucli de l'Alou sorgit durant el segle XVIII a causa del pas dels ramats transhumants que hi feien parada.

YLLA-CATALÀ, G. Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. Sant Agustí de Lluçanès, 1990