Cal Ferra Sant Quirze Safaja

Carrer Major, 10. Nucli Sant Quirze Safaja

Núria Cabañas

Cal Ferra és un edifici entre mitgeres situat al nucli urbà de Sant Quirze Safaja i reformada a mitjans del segle XX. Es tracta d'una finca de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa primer pis i segon pis amb sortida a una terrassa coberta. A la part posterior conserva un pati tancat. El frontis conserva el portal amb llinda de pedra amb la inscripció AVE MARIA PURISIMA. SALVADO Y MANCIO PUIgDOMENACH i sota l'any 1830 i a banda i banda hi ha una finestra també de llinda de pedra protegida amb barres de ferro. A l'alçada del primer pis s'hi obren tres finestres amb ampit. Les dues laterals d'obra nova una amb la inscripció CA'L FERRA i l'altra amb l'any 1961. La finestra central conserva la llinda original amb la inscripció M.1765. A nivell del primer pis hi ha una terrassa coberta amb pilars de pedra i coberta de bigues i teula àrab. El parament dels murs imita carreus de pedra ben escairats col·locats amb filades regulars.