Cal Corregó
Sant Pere Sallavinera

La plana. Nord de la Llavinera

Parets i cobertes enderrocades
    Núria Cabañas

Cal Corregó és una masia de principis del segle XIX situada a l'extrem nord de Sant Pere Sallavinera amb la façana reformada. Es tracta d'un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. El frontis s'hi obre la porta d'accés en arc rebaixat realitzat amb petites pedres col·locades a mode de sardinell i amb els brancals de formigó. A nivell del primer pis hi ah una finestra a la banda esquerra i un balcó amb la barana de ferro forjat amb les mateixes característiques constructives que la porta. Tapant part de la façana principal hi ha un cos de planta rectangular construït amb pedra amb les obertures emmarcades amb maons de mitjans del segle XX destinat al bestiar. A la façana de ponent s'hi ha un annexa de planta quadrada i de petites dimensions on es conserva la meitat de l'antic cup de vi amb els cairons vidrats. Adossat a la façana de llevant hi ha els antics corrals amb finestres tipus espitllera i l'antiga pallissa de planta quadrada amb coberta a dues vessants. A mitjans del segle XX es va edificar una nova pallissa de planta rectangular amb la coberta a dues aigües de pedra i ciment amb les cantonades de maons