Cal Gironella
Sant Pere Sallavinera

Camp de la Barraca. Boixadors
    Des de la Llavinera, agafar el camí de la Llavinera i el vuitè trencant a l'esquerre

Núria Cabañas

Cal Gironella és una casa aïllada situada a tocar de l'església de Boixadors. Es tracta d'una casa de planta quadrangular construïda l'any 1881 amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana. Al frontis s'hi obre la porta amb llinda de pedra, a la qual s'hi accedeix mitjançant unes escales, i una finestra al costat esquerra. Aquesta façana fou construïda entre els anys 1925 i 1930 cobrint la façana original. Aquest nou cos és va fer amb coberta plana per aprofitar-la com a terrassa. A la façana de ponent s'hi adossar un balcó tancat a la dècada de 1970 i a la part inferior s'hi annexionar un cos utilitzat com a cobert amb un arc de mig punt de pedra l'any 1950. A mitjans del segle XX també es va construir al costat de llevant un magatzem amb coberta a dues aigües.

L'antiga masia de Cal Gironella es trobava situada un mestres més al nord, a la zona del clot del pou. A causa del seu mal estat és va edificar l'actual finca aprofitant alguna de les antigues pedres.