Cal Ventura
Sant Pere Sallavinera

Des de l'estació dels Seguer seguir el camí de Cal Ventura i el segon a l'esquerre

XVIII-XXI
    Reformada
    Núria Cabañas

Cal Ventura és una casa aïllada de planta rectangular amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Al frontis s'hi obre una gran porta de llinda de pedra i dues finestres, una a casa laterals construïdes amb les actuals reformes; antigament eren dues espitlleres. A nivell del primer pis hi ha tres finestres amb llinda de pedra amb l'any 1772 gravat juntament amb una creu. A l'alçada de les golfes s'obren dues petites finestres de ventilació, espai on antigament hi assecaven el gra. Aquest cos, per la façana de tramuntana s'hi va annexionar un volum, actualment per on s'accedeix a l'interior de la finca amb una gran vidriera. L'any 2018 es va construir un espai de mirador a la façana de ponent.

El nom de Ventura prové la família de masovers de nom Bonaventura Malet.