Cal Coix
Castellfollit del Boix

Sud de Maians.
    Rotonda de Maians el camí que mena cap el barri del Castell

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Coix és una construcció del segle XIX, edificada segons el cadastre l’any 1830. Es una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al frontis s’hi obra el portal d’accés amb una finestra simètrica a cada banda. A nivell del primer pis, a la part central hi ha un balcó amb barana de ferro amb dues finestres, una per cada costat. Adossat a la façana de llevant hi ha dos cossos amb diferent alçada, cadascun d’ells amb la coberta a una vessant i amb accessos independents. El cos davanter correspon a una zona d’emmagatzematge i el cos posterior a la tina de vi. Totes les obertures són d’arc pla i el parament dels murs està arrebossat i pintat d’ocre.

Francesc Aguilera va vender el terreny  a Jose Casajuana per tal que s'hi pogiés construir la casa l'any 1875.

Informaició proprcionada per l'actual propietari de Cal Coix.