Cal Ferrer
Castellfollit del Boix

Davant la rotonda de Maians

s. XX
    Residencial - productiu
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Ferrer és una construcció de l’any 1920 formada a patir de diversos volums annexes. Actualment, és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Visualment, correspon a una sola construcció amb diverses obertures tant a la planta baixa com a la planta pis, on s’hi obren una sèrie de finestres amb dues balconades amb voladís i barana de ferro. Inicialment, Cal Ferrer era una petita edificació de planta quadrada amb una ferreteria. Posteriorment, l’edifici s’amplià cap a llevant amb la construcció de tres cossos més seguint el mateix estil arquitectònic. La façana està arrebossada i pintada de blanc amb un sòcol de tonalitat rosada. La part superior de la façana està coronada per una sanefa de gelosies de forma oval amb decoració vegetal.

Cal Ferrer fou una antiga ferreria instal·lada l’any 1920 a causa de la construcció de la carretera d’Igualada a Manresa per la necessitat d’aquesta alhora de tremar les eines. Posteriorment, s’amplià amb la construcció d’un molí per moldre el blat i a la dècada de 1960 a la zona de la ferreria s’hi va instal·là un bar. Actualment tota l’edificació s’ha habilitat com a vivenda.