Cal Claramunt / L'Aranya
Santa Margarida i els Monjos

si, CC.AA
    Tríade scp

Restes romanes conservades al soterrani de la casa de Cal Claramunt. Un mur de carreus i tègules.

No hi podem accedir.

A una de les fitxes arqueològiques del Museu de Vilafranca, Pere Giró notificà la troballa, l'any 1948, al soterrani de la casa esmentada, d'un mur fet amb carreus de pedra i restes de tègula. Els membres de l'equip d'elaboració de la Carta Arqueològica de l'Alt Penedès (al 1990) especulen amb la possibilitat de que el mur documentat per Giró pogués ser medieval.

ESTRADA, J. : (1969) 'Vias y poblados romanos en el área metropolitana de Barcelona.' Ed. Comissió d'Urbanisme de Barcelona B65, Barcelona. P.66. GIRÓ, ROMEU, P.: (1950) 'Identificación de algunas vias romanas del Penedés.' dins "Actas y comunicaciones de la 1ª asamblea Internacional de Investigadores del Panadés y conca d'Odena." Martorell. GIRÓ, ROMEU, P: (Inèdit) 'Catálogo arqueológico del Panadés.' Museu de Vilafranca, Vilafranca del Penedès, fitxa nº55. GIRONA, J.: (1985) 'Les nostres masies. Programa de la Festa Major 1985'. Ed. Ajuntament de Snta. Margarida i els Monjos. Sta. Margarida i els Monjos. P.9. MAÑÉ GUILLAUMES, J.: (1988) 'Antistiana' dins "Antistiana" nº1. La Ràpita, (Santa Margarida i els Monjos). Ed. Grup d'Estudis Rapitencs. RIBÉ, G.; CEBRIÀ, A. i SENABRE, M.R. (1990): 'Carta Arqueològica de l'Alt Penedès.' Vilafranca del Penedès.