Cal Català
Pujalt

Cal Català, s/n
    Des de la N-141a seguir el camí que porta fins la casa

BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Català és una masia que ha estat reconstruïda durant la segona meitat del segle XX. Està constituïda per dos volums diferenciats, que s'adossen formant una "L". El volum principal presenta dos cossos: el central en forma de torre, de tres nivells d'alçat i coberta a quatre vessants; el lateral de dos nivells i coberta a un vessant que fa el desaiguat al lateral. Totes les obertures d'aquest volum són de factura moderna, excepte una del lateral de pedra carejada. El segon volum correspon a la masoveria i s'adossa de forma perpendicular al primer. És de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants. Aquí la major part de les obertures també són d'arc pla de factura moderna, excepte dos portals d'arc escarser arrebossat. El parament dels murs és la pedra vista. A pocs metres hi ha una pallissa de notables dimensions i un pou.