Cal Carnisser
Sant Martí Sesgueioles

Carrer Pati 2

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Edifici ubicat al costat de l’església parroquial i parcialment sobre el pont del torrent de la Guàrdia. La façana principal dona al carrer Pati. Es tracta d’una casa de planta baixa i dos pisos. La teulada és de teula àrab de doble vessant amb el carener paral·lel al carrer del Pati. Les façanes estan arrebossades.  A la façana que dona al torrent, s’intueix la fàbrica de la casa, obra de maçoneria i probablement les finestres, quatre alineades verticalment, eren d’arc rebaixats emmarcades per maó. La façana principal presenta una composició simètrica en els pisos, amb tres finestres amb ampit de pedra al pis superior i tres balcons amb llosa de pedra i barana de ferro a nivell de primer pis, a on únicament destaca l’emmarcat en pedra de l’obertura del mig, on es llegeix la data inscrita “1762”. A la planta baixa la simetria es trenca, ja que consta de 2 portes de mides desiguals i una finestra, els tres element s’alineen en la mateixa franja horitzontal. Les tres estan emmarcades amb lloses de pedra decorativa alternant peces amb volums diferents. La cornisa superior juga amb imbricacions de maons i teules.