Cal Capellà Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 5 metres de la carretera B-522, punt quilomètric 4'700

  Coordenades:

  41.97587
  2.27328
  439792
  4647352
  08100-151
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  XVII
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A00300028
  Jordi Compte

  Cal Capellà es troba situada a escassos metres a l'oest de la carretera B-522, al sud-oest de l'església de Sant Esteve de Granollers tot i que en el costat oposat de carretera.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes bastit amb murs arrebossats de maçoneria de pedra i parts de tàpia i coronat amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa una porta i una finestra emmarcats amb pedra bisellada, la finestra amb la inscripció "1692 IHS AVE MARIA SIN PECADO CONCEBIDA" a la llinda amb una creu intercalada en la data i sobre l'anagrama IHS. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada, una de les quals amb una creu inscrita a la llinda.
  La façana est conté quatre finestres a nivell de primer pis, una de les quals emmarcada amb monòlits de pedra treballada.
  La façana nord es troba dominada per diverses estructures adossades a la façana delimitant un petit pati. Les estructures es troben bastides amb murs de maçoneria de pedra amb reformes d'obra vista.
  La façana oest conté una estructura bastida amb murs de maçoneria de pedra adossada a la part dreta. Pròpiament a la façana, on l'arrebossat es troba escrostonat deixant la tàpia vista, hi ha tres finestres a la planta baixa, una emmarcada amb monòlits de pedra treballada i una altra amb pedra bisellada, i quatre finestres al primer pis.