Cal Boladeras
Veciana

Veïnat de Sant Pere del Vim

XVII-XX
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada a tocar del nucli de Sant Pere del Vim, al costat nord i envoltada de camps de conreu. L'aspecte inicial de la masia ha estat força modificat, amb ampliacions als laterals i també en alçada. Això es pot veure perfectament amb el canvi de tipologia dels paraments entre la planta baixa i la resta de pisos. Actualment és una construcció de planta rectangular que consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Aquesta es configura simètricament a partir de tres eixos de verticalitat, delimitats per les seves obertures. La porta principal ha estat alterada, tot i que està emmarcada amb pedra treballada i la llinda porta l'any de 1888 gravat.

La finca disposa de dos pous, un d'extern de ciment, i un d'intern, fet de tova. També disposa de diversos coberts. N'hi ha un de força antic, tot i que modificat per fer-lo servir de garatge, però amb els paraments de carreus. Es coneix amb el nom de "la botiga". També destaca constructivament un altre cobert aïllat a pocs metres de la façana. Per informació dels propietaris també és força antic i conserva l'aspecte original.

Sempre ha pertangut a la mateixa família.