Cal Belga
Súria

Camí rural a cal Belga
    A la Vall Seca

BCIL 5227-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Masia de planta rectangular formada per dos cossos adossats disposats en forma de "L", amb construccions auxiliars annexes. Aquests cossos principals estan dedicats a habitatge i presenten murs de maçoneria irregular recrescuts amb totxo. La coberta és a una i dues vessants.

Una inscripció sobre la porta ofereix la data de "1852" (REGUANT, CASTELLANO, 1980). Al cens de 1860 apareix com una edificació de dos pisos (REGUANT, CASTELLANO, 1980).i en el de 1877 com masia habitada, també de dos pisos. Els seus amos s'ocupaven de l'ermita vella de Sant Salvador del Quer, per això hi ha un camí que hi mena.

REGUANT, Josep; CASTELLANO, Albert (1980) Súria insòlita. Col·lecció de textos de la exposició duta a terme pel Banc de Madrid i les Joventuts Musicals de Súria