Cal Sorribes
Súria

Es troba al peu de Sant Salvador del Quer, formant part del conjunt de la Vall Seca

Presenta cert estat de deteriorament.
    BCIL 5214-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Masia de planta quadrangular a la que s'adossen dos volums. Un al S, consistent en una galeria amb tres arcs de mig punt i pel N, una construcció de planta circular. Els paraments són de maçoneria irregular. El seu aspecte exterior parla de diferents fases constructives, de les quals sembla ser que les arcades (les ja enumerades i les que es troben a l'última planta del cos principal) no formen part de l'estructura més antiga del conjunt. L'edificació principal presenta tres pisos amb la teulada a doble vessant. Al seu voltant s'adossen diverses construccions auxiliars fetes de formigó, totxo vist i cobertes d'uralita, que disminueixen la vistositat a l'edificació principal, la qual per si sola i per l'emplaçament té un caràcter airós.

Figura als censos de 1860, amb dues edificacions d'una i dues plantes, i al de 1868 com a propietat de Salvador Sorribes, amb quatre jornals de terra, en 1877 com a masia de dues edificacions d'un i dos pisos respectivament, una habitada i l'altre no, i en el 1887 es censen allí sis persones (REGUANT, CASTELLANO, 1980).