Ca n'Aparici
Sant Feliu de Codines

C. Mossèn Jacint Verdaguer, 13-15

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt de dos cossos adossats que comparteixen un mateix accés, situat a l'eix d'unió entre els dos volums. Conté tres habitatges, un en planta baixa amb accés des del pati lateral, i dos a la primera planta amb accés per la porta compatida del carrer. Estan coberts a dues aigües amb carener perpendicular a la façana.

La façana principal vol ser simètrica entre els dos volums, tot i que en planta baixa es trenca aquesta asimetria per la diferent composició de les obertures i portes en un mur de carreus de pedra vista. En planta primera els dos cossos són iguals formats per un balcó central d'arc de mig punt amb barana de ferro i dues finestres balconeres laterals emmarcades. El coronament dels volums també és similar i es fa en forma de frontó corb amb motllures destacades. Tot el tractament exterior del murs en planta primera i coronament és d'encoixinats imitant carreus.

La informació històrica ha estat facilitada pel Sr. Francesc Garriga.

Des que al 1892 l'antic camí a Sant Miquel del Fai es va convertir en carretera, aquesta esdevé un espai de proliferació exclusiva de cases d’estiuejants atrets per les bones vistes al Vallès i als Cingles de Bertí.

El nom de la casa de Ca l’Aleix procedeix de l’iniciador de la nissaga Calvó, Aleix Calvó, procedent de Sant Julià d’Uixols, a mitjan segle XVII.