Ca l'Herbolari
Vallirana

Casetes Montané
    Davant de la fàbrica de can Garcia, tocant la riera de Vallirana, al nord del raval de les Casetes

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Masia aïllada de planta rectangular, formada per tres cossos adossats. L'edifici principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants i està distribuït en planta baixa i pis. Adossat a la façana de tramuntana hi ha un petit volum rectangular amb teulada d'un sol vessant, organitzat en un sol nivell. A migdia n'hi ha un altre volum, tot i que amb la coberta plana. La construcció presenta obertures rectangulars majoritàriament reformades. Per accedir a la porta d'entrada hi ha unes escales reformades també. La part interior està completament reformada i equipada com allotjament. La construcció té els paraments arrebossats i emblanquinats.

En origen era una masia del raval de les Casetes Montané. Des del 25 de setembre de l'any 2010, la masia acull la seu del Centre de Tecnificació i Ensenyament de l'Espeleologia Catalana, una instal·lació de la Federació Catalana d'Espeleologia per realitzar accions formatives teòriques i pràctiques sobre el món espeleològic. L'Ajuntament de Vallirana va acordar amb la federació fer una cessió de l'edifici. En el projecte també hi va col·laborar la Secció Espeleològica del Centre Excursionista de Vallirana. El centre té una capacitat de residència per 24 persones.

Http://espeleobloc.blogspot.com.es/2010/09/centre-de-tecnificacio-i-ensenyament-de.html (Consulta: 10-05-2017). Http://www.vallirana.cat/uploads/20100927/Nota_premsa_inauguraciA__Centre_Espeleologia_Vallirana.0.pdf (Consulta: 10-05-2017). Http://www.vallirana.cat/ca/vallirana-inaugura-el-primer-centre-de-tecnificaci-i-ensenyament-despeleologia-catalana (Consulta: 10-05-2017).