Ca l'Eures
Sant Feliu Sasserra

Sector central del nucli urbà
    Carrer Sant Pere Almató, 8, 08274 (Sant Feliu Sasserra)

Bo
    Cal Eures va ser reformada l'any 1970, tal com es recull en la inscripció a una llinda d'una finestra del segon pis. La majoria dels elements originals presenten força desgast per l'erosió. L'emmarcat de les dues finestres del segon pis, els brancals de la porta principal i els ampits de les dues finestres del primer pis estan picats de nou.
    Normes subsidiàries de Sant Feliu Sasserra, 1987
    Sí, IPA.17018
    Ref. cad.: 61207DG1494S
    Jordi Compte i Marta Homs

Cal Eures està ubicada al costat est del carrer Sant Pere Almató, a escassos metres de la Plaça Major.
    Es tracta d'una casa de mitjanes dimensions, amb parets de càrrega de maçoneria de pedra amb carreus regulars treballats. Està composada per planta baixa, primer i segon pis i teulada de doble vessant amb aigües a la façana principal, amb un ràfec de dimensions considerables.
    La façana principal, orientada a l'oest, està dominada al centre per una gran portalada d'arc de mig punt adovellat. A l'esquerra de la porta principal s'hi obre una finestra emmarcada amb pedra bisellada i ampit força malmès per l'erosió. A nivell de primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada ubicades sobre les dues obertures de la planta baixa, la llinda de la finestra de la dreta presenta una inscripció, actualment il·legible. Al segon pis es repeteix la disposició de dues finestres, encara que en aquest cas són de nova construcció.

Documentada des de l'any 1337 tal com es recorda en una placa de ceràmica col·locada a la dreta de la porta principal, la construcció actual és de 1670 amb reformes posteriors.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya de Sant Feliu Sasserra, Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, revisat a l'octubre de 2005