Ca l'Eures Sant Feliu Sasserra

  Bages
  Sector central del nucli urbà
  Carrer Sant Pere Almató, 8, 08274 (Sant Feliu Sasserra)

  Coordenades:

  41.94495
  2.02229
  418958
  4644126
  08212-39
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Medieval
  Modern
  Contemporani
  Popular
  XVII
  Bo
  Cal Eures va ser reformada l'any 1970, tal com es recull en la inscripció a una llinda d'una finestra del segon pis. La majoria dels elements originals presenten força desgast per l'erosió. L'emmarcat de les dues finestres del segon pis, els brancals de la porta principal i els ampits de les dues finestres del primer pis estan picats de nou.
  Legal
  Normes subsidiàries de Sant Feliu Sasserra, 1987
  Sí, IPA.17018
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 61207DG1494S
  Jordi Compte i Marta Homs

  Cal Eures està ubicada al costat est del carrer Sant Pere Almató, a escassos metres de la Plaça Major.
  Es tracta d'una casa de mitjanes dimensions, amb parets de càrrega de maçoneria de pedra amb carreus regulars treballats. Està composada per planta baixa, primer i segon pis i teulada de doble vessant amb aigües a la façana principal, amb un ràfec de dimensions considerables.
  La façana principal, orientada a l'oest, està dominada al centre per una gran portalada d'arc de mig punt adovellat. A l'esquerra de la porta principal s'hi obre una finestra emmarcada amb pedra bisellada i ampit força malmès per l'erosió. A nivell de primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada ubicades sobre les dues obertures de la planta baixa, la llinda de la finestra de la dreta presenta una inscripció, actualment il·legible. Al segon pis es repeteix la disposició de dues finestres, encara que en aquest cas són de nova construcció.

  Documentada des de l'any 1337 tal com es recorda en una placa de ceràmica col·locada a la dreta de la porta principal, la construcció actual és de 1670 amb reformes posteriors.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya de Sant Feliu Sasserra, Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, revisat a l'octubre de 2005
  Normes subsidiàries de Sant Feliu Sasserra, 1987