Ca l'Escopeter Sant Quirze Safaja

Serrat de la Codina. Nord-est del nucli de Sant Quirze Safaja
Camí de la Rovira, primer a la dreta. La tercera bifurcació a l'esquerre i seguir 400 m

Ruïnós
Núria Cabañas

La masia de Ca l'Escopeter actualment es troba en estat ruïnós. A partir dels vestigis conservats es tractava d'una masia de planta rectangular de planta baixa i dos pisos amb l'accés a la façana de llevant. A la banda de ponent hi ha una bassa construïda amb pedra i morter amb una escala volada per accedir al seu interior. El parament dels murs és de pedra amb filades irregulars amb les cantonades ben escairades.

L'any 1794 s'anomenava Casa d'en Soler

La gent d'aquesta casa va anar a viure a Cal Riera. Des d'aleshores també es conegué per ca l'Escopeter.

PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja. ROMA, F (2013): Patrimoni existencial de Sant Quirze Safaja. Patrimoni existencial, 6. Publicat per BUBOK PUBLISHING, S.L. Madrid.