Ca l'Esmolet Sant Quirze Safaja

Camps de l'Esmolet. Sud del nucli de Bertí
Des del Clascar seguir el camí i el segon a la dreta. A 100 m endinsar-se a la dreta

XVII-XX
Ruïnós
Núria Cabañas

Ca l'Esmolet és un masia del nucli rural de Bertí d'època moderna. L'edifici, de planta rectangular, està format per dos volums amb diverses dependències interiors. El frontis, situat a la façana de migjorn, conserva el portal d'accés d'arc rebaixat de maons col·locats a mode de sardinell amb la base de pedra ben escairada. Conserva la boca i l'estructura del forn de pa. El parament dels murs és de pedra de diverses mides col·locada en filades irregulars a excepció de les cantonades que són de pedra ben escairada.

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos. Segons el llibre del Compliment pasqual de l'any 1882 apareix el mas de Ca l'Esmolet. Fins l'any 1924 encara estava dempeus.